Treska na Lenčin způsob s jednoduchým bramborovým salátem

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce zmrazené tresky
1 sáček koření na ryby
1 hrnek oleje
šťáva z jednoho citronu
trochu strouhanky
2 rozšlehaná vejce
1 malá červená cibule – nakrájená na malé kousky
trochu mouky
sůl
pepř
Příloha:
3-4 větší brambory – oloupané a uvařené téměř do měkka
sůl
pepř
2 celerové natě – omyté a nakrájené na menší kousky
2 lžíce Majolky®
1 menší cibule – nakrájená na menší kostičky
2 lžíce tatarské omáčky
Ozdoba:
1 zelená paprika
1/2 žluté papriky
1 malé rajče stačí třešňové – nakrájené na drobno
2 lístky máty

Postup přípravy receptu

  1. Treskove plátky necháme rozmrazit, ale aby se nerozpadaly a nebyly vodnaté, v tom případě můžeme osušit čistou utěrkou přebytečnou vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatímco se maso rozmrazuje, připravíme si bramborový salát. Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na větší kostky, do mísy přidáme nakrájenou celerovou nať, majolku a cibuli. Dokonale promícháme a dáme do lednice odležet zatímco začneme přípravu ryby. Na salát můžeme přidat lístky máty na dekorací.

  3. Z obou stran filety osolíme a opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Poté obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a tresku z obou stran osmažíme, uvnitř by maso mělo mít bílou barvu. Osmažené tresky posypeme červenou cibulkou.

  4. Na talíři můžeme udělat ozdobu z paprik a rajčete a použít tatarku k rybě.

Poznámka od kuchařky

Misto smazeni na panvi je mozne pouzit fritovaci hrnec, jen ryba ma tendency se v ni rozpadat na kousky a neudrzet formu.