
Suroviny
6 porcí
- 2 pomazánkové másla
- 1 balíček piškotů
- 20 dkg moučkového cukru
- 2 smetany ke šlehání
- instantní káva
- čokoláda nebo kakao na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme krém. Ušleháme si 2 šlehačky, můžeme použít i ztužovač.
-
Když budeme mít ušleháno, přidáme cukr a pomazánkové máslo a znovu rozmixujeme dohromady. Takhle nám vznikne krém.
-
Dále si uvaříme nejlépe instantní kávu na polití piškotů.
-
Než nám káva trochu vychladne, vezmeme si obal (takové to kolo na dorty) na korpus a dáme si ho na plech nebo si můžeme vzít skleněný pekáč. Obal na korpus (kolo na dorty) si obalíme kuchynskou folií.
-
Na dno pokládáme piškoty, které pokapeme nebo namočíme do kávy. Na namočené piškoty dáme vrstvu krému. Takhle pokračujeme dál. Na konec si můžete dort nějak ozdobit, např.: čokoládou, kakaem (podle chuti).
Poznámka od kuchařky
Necháme vychladnout v ledničce nejlépe do druhého dne. Ale pro ty, kteří to nevydrží, aspon 4-5 hodin. DObrou chut :)) 😀









