
Suroviny
2 porce
- 300 g vařených těstovin (kolínka, vrtulky apod.)
- 50 g másla
- 50 g strouhaného sýra
- 4-5 vajec
- sůl a pepř
- může být i uzenina
- Na ozdobu:
- cibulková nať nebo čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, bazalka)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstoviny, slijeme je, a než připravíme ostatní, necháme na cedníku dobře okapat a trochu zchladnout. Zatím nastrouháme sýr, a pokud přidáváme i uzeninu (třeba šunku, klobásku apod.), tak ji pokrájíme.
-
Pak těstoviny na tuku osmahneme (případně i s pokrájenou uzeninou), podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci a promícháme, aby se vejce srazila. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlá a chutná večeře. Jídlo doplníme zeleninovým salátem.
Recept je vhodný na využití zbylých těstovin. Množství surovin je pouze orientační.
V současných vedrech se jednoduché jídlo hodí, navíc lze recept obměnit a udělat třeba z opečených zbylých brambor nebo knedlíků. Já jsem včera vařila kolínka a úmyslně jsem si jich uvařila více, abych je na dnešek měla už předpřipravené.