Těstovinový salát s uzeninou a pekingským zelím

43
- reklama -

Suroviny

1/2 balíčku středně velkých těstovin (fusilli, farfalle aj.)
200 g pekingského zelí
uzenina (šunku, pokrájenou klobásku atd.)
2-4 rajčata
1 paprika
1 menší salátová okurka
2-3 jarní cibulky
1-2 lžíce bílého jogurtu
1-2 lžíce majonézy
sůl a pepř podle chuti
Obměna:
místo uzeniny 1-2 ks kuřecích prsíček (pečených, grilovaných nebo opečených na pánvi)
místo salátovky 2-3 nakládané okurky
můžeme přidat 150 g oblíbeného tvrdého sýra
nebo 100 g sýru Niva
1-2 řapíky celeru

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené těstoviny promícháme s ostatními nakrájenými surovinami, přidáme bílý jogurt nebo jogurt smíchaný s majonézou a ochutíme solí a pepřem.


    Zobrazit celý recept

  2. Salát necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem jako výbornou letní večeři.

Poznámka od kuchařky

Salát je dost variabilní, co si do něj kdo dá, nebo nedá, je věc volby. Důležitou složkou je to čínské zelí, které salát krásně odlehčuje. Salát je moc chutný, ale podle mých zkušeností je nejlepší jednoduchý, nepřeplácaný.

Salátu je hodně, a když zbyde, nevadí, čínské zelí na rozdíl od hlávkového nebo ledového salátu nezplihne, je i další den jako čerstvé.

Firma Panzani vyrábí a k nám dováží „česká kolínka“, roztomile česky nadepsaná jako Kolinka – bez čárky, ale jsou z tvrdé pšenice a velmi dobré chuti, použila jsem je do salátu. Viz foto jednoho balení Kolinek.