Šunkové knedlíčky jednoduché – zavářka do polévky

197
- reklama -

Suroviny
Dle velikosti knedlíčků

Rohlík 1 ks
mléko 2 lžíce
vejce 1 ks
máslo 30g
cibule malá 1 ks
šunka 50g (já dnes použila zauzenou krůtí)
zelená petrželka (pažitka,…) 1 lžíce
sůl
muškátový květ 1/3 lžičky
strouhanka asi 2 lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík očistíme od posypky(mák,kmín,..) a nakrájíme ho na malé kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce rozmícháme mléko s vejcem, vsypeme nakrájené pečivo, dobře promícháme a necháme rohlík nasáknout.

  3. Mezitím si na pánvi ohřejeme máslo, přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do sklovata. Pak necháme vychladnout.

  4. Do misky s nasáklým pečivem přidáme prochladlou cibulku, najemno nakrájenou šunku a zelenou petrželku, sůl, muškát.květ a dobře promícháme. Dle potřeby zahustíme strouhankou – aby bylo těsto jemné,jen lehce lepivé a ne hutné.

  5. Z hmoty formujeme ručně knedlíčky (ruce si lehce navlhčujeme vodou), které ihned zaváříme ve vroucí polévce. Já dělám knedlíčky o velikosti asi 1 – 1,5 cm, knedlíčky varem lehce nabydou. Polévka nesmí jít moc klokotem, jinak se nám knedlíčky „rozbijí“ (rozpadnou). Necháváme vařit asi jen 3 min. a pak je necháme v polévce tzv. dojít.

  6. Knedlíčky jsou po uvaření krásně lehoučké,na chuť jemné a při „krájení“ se skoro rozsýpají.Jsou vhodné do jakéhokoliv vývaru.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy o těstech,těstíčkách a knedlíčky mám hodněkrát vyzkoušené.Jsou dobré i pro děti,protože jsou jemné a ony nemají práci s jejich „krájením“.

Koukala jsem na recepty,jestli už tu přesně takové nejsou a nenašla jsem.Jestli jsem je přehlédla,tak samozřejmě požádám o smazání tohoto receptu ;-).