Suroviny
6 ks
- 50 g baby špenátu
- 150 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky cukru
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 40 g másla
- 70 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Špenát dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Hned sceďte a vložte do ledové vody. Sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Překrájejte špenát na menší kousky.
-
V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, cukr, tymián a kousky másla. Přidejte špenát, ještě trochu propracujte a zalijte mlékem. Zpracujte těsto.
-
Na pomoučeném vále vytvarujte rovnoměrně silnou placku o průměru 15 cm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozkrojte na 6 dílů. Opatrně je od sebe oddělte. Lehce potřete povrch vodou a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 15 minut.
-
Vychladlé scones rozkrojte, potřete sýrem a ozdobte uzeným lososem.
Poznámka od kuchařky
Váháte, čím scones obložit? Inspirujte se celým mým receptem na: http://vareniste.cz/spenatove-scones/ a koukněte i na jejich sladkou verzi: vareniste.cz/celozrnne-scones/