Špagety s omáčkou z dýně

98
- reklama -

Suroviny

500 g dýně Hokkaido
2 šalotky
2-3 stroužky česneku
200 g uzené slaniny
120 g parmezánu (nebo Gran Moravia)
1 -2 lžičky sušené šalvěje
250 ml drůbežího vývaru
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme nakrájené šalotky a česnek. Chvíli restujeme a přidáme dýni nakrájenou na malé kousky. Hokkaido neloupeme. Zalijeme vývarem tak, aby dýně byla ponořená a vaříme doměkka. Rozmixujeme na hladký krém a vmícháme do něho polovinu parmezánu, jemně nastrouhaného. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Dochutíme solí a pepřem.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na suché pánvi. Ochutíme šalvějí.
    Špagety uvaříme podle návodu a promícháme s připravenou dýňovou omáčkou.

  3. Na talířích posypeme každou porci osmaženou slaninou, hoblinkami ze zbývajícího parmezánu a petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: magazín Albert