- reklama -
Suroviny
- 500 g dýně Hokkaido
- 2 šalotky
- 2-3 stroužky česneku
- 200 g uzené slaniny
- 120 g parmezánu (nebo Gran Moravia)
- 1 -2 lžičky sušené šalvěje
- 250 ml drůbežího vývaru
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme nakrájené šalotky a česnek. Chvíli restujeme a přidáme dýni nakrájenou na malé kousky. Hokkaido neloupeme. Zalijeme vývarem tak, aby dýně byla ponořená a vaříme doměkka. Rozmixujeme na hladký krém a vmícháme do něho polovinu parmezánu, jemně nastrouhaného. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Dochutíme solí a pepřem.
-
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na suché pánvi. Ochutíme šalvějí.
Špagety uvaříme podle návodu a promícháme s připravenou dýňovou omáčkou. -
Na talířích posypeme každou porci osmaženou slaninou, hoblinkami ze zbývajícího parmezánu a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: magazín Albert
Kuchařka: maris