Suroviny
- 1 menší květák
- 1 středně velká cuketa
- 2 rajčata
- 2 zelené papriky
- 2-3 stroužky česneku
- 3 PL kukuřičné strouhanky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 vejce
- sůl
- olej na smažení
- Bylinky:
- pažitka
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Syrový květák dobře omyjeme a nastrouháme nahrubo.
-
Papriky a rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky.
-
Nastrouhaný květák, vypocenou a pokrájenou cuketu, zelené papriky a rajčátka smícháme, přidáme 2-3 stroužky utřeného česneku, vejce, bylinky (petrželku nebo libeček) a nakonec podle hustoty těsta přidáme kukuřičnou strouhanku.
-
Promícháme a podle potřeby strouhanku přisypávám tak, aby těsto drželo tvar a mohli jsme vytvarovat placičky.
-
Před dalším přidáváním strouhanky vždy chvíli počkáme, aby těsto příiš nevlhlo. Smažíme na rozpáleném oleji (nebo na plechu s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem).
-
Řízečky kuchyňským ubrouskem zbavíme přebytečného tuku. Podáváme se salátem nebo s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Řízečky můžeme i obalit v klasickém trojobalu s kukuřičnou strouhankou.