Smažené řízečky z cukety, květáku, paprik a rajčat

35
- reklama -

Suroviny

1 menší květák
1 středně velká cuketa
2 rajčata
2 zelené papriky
2-3 stroužky česneku
3 PL kukuřičné strouhanky
1 lžička uzené papriky
1 vejce
sůl
olej na smažení
Bylinky:
pažitka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák dobře omyjeme a nastrouháme nahrubo.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriky a rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky.

  3. Nastrouhaný květák, vypocenou a pokrájenou cuketu, zelené papriky a rajčátka smícháme, přidáme 2-3 stroužky utřeného česneku, vejce, bylinky (petrželku nebo libeček) a nakonec podle hustoty těsta přidáme kukuřičnou strouhanku.

  4. Promícháme a podle potřeby strouhanku přisypávám tak, aby těsto drželo tvar a mohli jsme vytvarovat placičky.

  5. Před dalším přidáváním strouhanky vždy chvíli počkáme, aby těsto příiš nevlhlo. Smažíme na rozpáleném oleji (nebo na plechu s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem).

  6. Řízečky kuchyňským ubrouskem zbavíme přebytečného tuku. Podáváme se salátem nebo s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Řízečky můžeme i obalit v klasickém trojobalu s kukuřičnou strouhankou.