
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 140 g cukru moučka
- 140 g polohrubé mouky
- špetka soli
- Náplň:
- 2 šlehačky
- 100 g mletých ořechů
- lžíce cukru moučka – není nutné
- čerstvé jahody či jiné ovoce
Postup přípravy receptu
-
Bílky pevně vyšleháme se špetku soli, zašleháme cukr, žloutky a zlehka vmícháme mouku. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, cca 10-15 min., dokud vršek nezrůžoví, (každý dle své trouby.)
-
Šlehačky vyšleháme, vmícháme mleté ořechy, lze i lehce přisladit.
-
Vychladlý korpus sundáme z plechu, sloupneme pečicí papír a piškotový plát nakrájíme na 6 stejných dílů. Promažeme vždy tři pruhy, které skládáme na sebe, zbytkem náplně začistíme boky a ozdobíme vršek.
-
Dozdobíme jahodami a necháme před krájením cca 30 min. zvláčnět v lednici.
Poznámka od kuchařky
Za fotku omluva, peču a vařím většinou v noci a kvalita nasvícení se na výsledku podepíše… 🙁
Kuchařka: isindy