Šlehačkovo – ořechové řezy

59
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
140 g cukru moučka
140 g polohrubé mouky
špetka soli
Náplň:
2 šlehačky
100 g mletých ořechů
lžíce cukru moučka – není nutné
čerstvé jahody či jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Bílky pevně vyšleháme se špetku soli, zašleháme cukr, žloutky a zlehka vmícháme mouku. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, cca 10-15 min., dokud vršek nezrůžoví, (každý dle své trouby.)

  2. Šlehačky vyšleháme, vmícháme mleté ořechy, lze i lehce přisladit.

  3. Vychladlý korpus sundáme z plechu, sloupneme pečicí papír a piškotový plát nakrájíme na 6 stejných dílů. Promažeme vždy tři pruhy, které skládáme na sebe, zbytkem náplně začistíme boky a ozdobíme vršek.

  4. Dozdobíme jahodami a necháme před krájením cca 30 min. zvláčnět v lednici.

Poznámka od kuchařky

Za fotku omluva, peču a vařím většinou v noci a kvalita nasvícení se na výsledku podepíše… 🙁

- reklama -