Slávinčiny perníčky

34
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
170 g medu
80 g rozpuštěného másla
1 prášek do perníku
5 g jedlé sody
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na vaření
60-70 g ztuženého tuku
Bílková poleva:
240 g moučkového cukru
2 bílky
ztužený tuk na potření plechů
žloutek (na potření perníčků ihned po vytažení z trouby) zdobených bílkovou polevou
1/2 sáčku loupaných mandlí (na ozdobu perníčků zdobených čokoládou)
marmeláda (na slepení perníčků)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr a med třeme v míse do zbělení, pak vmícháme mouku promíchanou s jedlou sodou a práškem do perníku a rozpuštěné máslo.


    Zobrazit celý recept

  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do průhledné fólie a necháme jeden den v chladnu proležet.

  3. Druhý den si vyválíme placku tak 4 mm silnou a vykrajujeme tvary.

  4. Troubu si předehřejeme na 160°C a pečeme 9 minut (horkovzduch 5-6 minut). Samozřejmě záleží na troubě.

  5. A pak ozdobíme popřípadě slepíme marmeládou.

Poznámka od kuchařky

Já si vždycky dám všechny suroviny do mísy a hned dělám těsto, netřu to.