
- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 170 g medu
- 80 g rozpuštěného másla
- 1 prášek do perníku
- 5 g jedlé sody
- Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 60-70 g ztuženého tuku
- Bílková poleva:
- 240 g moučkového cukru
- 2 bílky
- ztužený tuk na potření plechů
- žloutek (na potření perníčků ihned po vytažení z trouby) zdobených bílkovou polevou
- 1/2 sáčku loupaných mandlí (na ozdobu perníčků zdobených čokoládou)
- marmeláda (na slepení perníčků)
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr a med třeme v míse do zbělení, pak vmícháme mouku promíchanou s jedlou sodou a práškem do perníku a rozpuštěné máslo.
-
Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do průhledné fólie a necháme jeden den v chladnu proležet.
-
Druhý den si vyválíme placku tak 4 mm silnou a vykrajujeme tvary.
-
Troubu si předehřejeme na 160°C a pečeme 9 minut (horkovzduch 5-6 minut). Samozřejmě záleží na troubě.
-
A pak ozdobíme popřípadě slepíme marmeládou.
Poznámka od kuchařky
Já si vždycky dám všechny suroviny do mísy a hned dělám těsto, netřu to.
Kuchařka: Boubelinda