Slaninové dukáty

76
- reklama -

Suroviny
3 porce

6 menších steaků z vepřové panenky (100g/ks)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
olivový olej
provázek
6 plátků uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků.

  2. Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a převážeme provázkem pro udržení hezkého tvaru.

  3. Steaky potřeme ze spodní a vrchní části olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme.

  4. Na nepřilnavou pánev vložíme všech šest steaků a opékáme z každé strany cca 4 minuty.

  5. Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet.
    Příloha vařené brambory lehce šťouchané s nasekanou mladou cibulkou a máslem.

Poznámka od kuchařky

Fofr oběd 🙂

- reklama -