- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřového plecka
- 250-300 g česnekových výhonků
- salátová okurka
- sojová omáčka
- vegeta
- pepř
- mletý kmín
- troška cukru
- ocet
- Solamyl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky a ty smažíme na oleji na nepřilnavé pánvi.
-
Pak přidáme 3cm dlouhé kousky česnekových výhonků, zakápneme sojovou omáčkou, lehce opepříme, s trošku drceného kmínu a opékáme 7-10 min.
-
Dál přidáme na silnější kostky krájenou okurku a necháme ještě chvilinku vařit. Hotové dochutíme cukrem, octem, sójovou omáčkou a vegetou. Kdo má rád, může zahustit trochou Solamylu, rozmíchaného v 1-2 lžících vody.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá česnekové výhonky, může místo nich použít plátky čerstvého česneku + kolečka pórku.
Kuchařka: cathleen