
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 salátové okurky – překrojíme podélně na polovinu a příčně na plátky
- 6 oranžových cherry rajčat překrájíme na poloviny, podélně
- 6 žlutých cherry rajčat překrájíme na čtvrtiny
- 6 červených cherry rajčat překrájíme podélně na poloviny
- 1 větší rajče rozčtvrtíme a napříč nakrájíme na plátky
- 1/2 červené cibule nakrájíme na měsíčky
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžičku červeného vinného octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme okurku i rajčata a cibuli, promícháme. Zalijeme olivovým olejem a octem. Osolíme a opepříme. Vše dobře jemně, ale důkladně promícháme.
-
I pro tento salát platí, že můžeme hned podávat, ale je dobré ho nechat alespoň čtvrt hodiny nechat proležet a vychladit.
Poznámka od kuchařky
Tento i jiné recepty také na http://www.mojetara.cz/recipe/sestibarevny-okurkov…
Kuchař: mojetara
- reklama -