Salát z pečenáče a korunních sardinek s česnekovými krutonky

78
- reklama -

Suroviny

1 pečenáč v oleji
2 korunní sardinky i s cibulí a octovým nálevem
Cca 2 střiky Mexické hořčice v tubě (asi 2 cm)
Cca 2 střiky Křenu s majonézou v tubě (asi 2 cm)
1 červená kapie
Na česnekové krutony:
Chléb (množství dle požadovaných porcí)
2-4 stroužky česneku (dle chuti
Máslo na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Pečenáče a sardinky nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku také na malá sousta. Ochutíme hořčicí a křenem, dobře promícháme, ještě dochutíme dle sebe a necháme odležet.

  2. Česnekové krutonky:

    Chléb nakrájíme na kostky nebo vykrájíme tvary.

  3. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme česnek, který posléze vyndáme.

  4. Opečeme chléb a podáváme se salátem.