Rychlý perník s povidly

9
- reklama -

Suroviny

240 g hladké mouky
4 PL horké vody
1/2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL prášku do perníku
20 g kakaa
špetka mleté skořice
80 g třtinového cukru
3 vejce
1 a 1/2 PL rumu
povidla a kokos na zdobení
tuk a mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu, rum a mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

  3. Vychladlý perník vyklopíme z formy, rozkrojíme, potřeme povidly, přiklopíme zpět a potřeme povidly i na povrchu moučníku. Posypeme kokosem.

- reklama -