
Suroviny
- 5 listů pekingského zelí
- 1 šálek lesních hub
- 100 g vařené rýže
- 100 g šunky
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce sójové omáčky
- pepř
- sůl
- 1 žloutek
- vývar
- sezamová semínka
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Listy sparíme vo vriacej vode a necháme otiecť.
-
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
-
Pridáme narezané huby, kukuricu, hrášok a zakryté dusíme 10 min. Ak treba, podlejeme lyžicou vývaru, závisí to od druhu húb.
-
Potom vložíme ryžu, nakrájanú šunku, ochutíme sójovou omáčkou a majoránkou, ak chceme, aj soľou, premiešame a zakryté podusíme 5 minút.
-
Náplň rozdelíme na listy kapusty a zrolujeme do balíčkov, ktoré zaistíme špáradlom.
Uložíme vedľa seba do kastróla, podlejeme vývarom a zakryté podusíme 10 minút. Potom závitky vyberieme a udržiavame v teple. -
Odoberieme troška vývaru, rozmiešame v ňom žĺtok a vlejeme späť do hrnca k vývaru. Za stáleho šľahania metličkou zahrievame, kým neprivedieme k varu. Potom odstavíme a omáčkou polejeme závitky na tanieroch.
-
Nakoniec posypeme semienkami.
Poznámka od kuchařky
Recept je časopisu Květy.









