Řízky na Moravance nebo Hradišťance

95
- reklama -

Suroviny

4-6 vepřových řízků (kýta, krkovice, plecko, kotlety)
vejce
hladká mouka
strouhanka – trojobal
sůl
1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka nebo Hradišťanka
kousek másla
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Hotové dáme do pekáčku nebo do remosky, nalijeme na ně celou Moravanku (Hradišťanku) i s nálevem (bez feferonky), přilijeme trochu vody a navrch poklademe plátky másla. Přikryté pečeme (dusíme) asi 30-40 minut.

  3. Řízky jsou měkké a mají pikantní chuť.

  4. Příloha: brambory, rýže.

Poznámka od kuchařky

Dělávám tak hlavně řízky, které zbyly z předešlého dne, protože ohřívané už nemají tak dobrou chuť a jsou tužší. Tyto jsou měkké. Strouhanka z nich neodpadává. Kdo nemá rád příliš ostrá jídla, použije raději Hradišťanku. Recept mám od známé.