- reklama -
Suroviny
- 4-6 vepřových řízků (kýta, krkovice, plecko, kotlety)
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka – trojobal
- sůl
- 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka nebo Hradišťanka
- kousek másla
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.
-
Hotové dáme do pekáčku nebo do remosky, nalijeme na ně celou Moravanku (Hradišťanku) i s nálevem (bez feferonky), přilijeme trochu vody a navrch poklademe plátky másla. Přikryté pečeme (dusíme) asi 30-40 minut.
-
Řízky jsou měkké a mají pikantní chuť.
-
Příloha: brambory, rýže.
Poznámka od kuchařky
Dělávám tak hlavně řízky, které zbyly z předešlého dne, protože ohřívané už nemají tak dobrou chuť a jsou tužší. Tyto jsou měkké. Strouhanka z nich neodpadává. Kdo nemá rád příliš ostrá jídla, použije raději Hradišťanku. Recept mám od známé.
Kuchařka: jirholu