
- reklama -
Suroviny
12 malých skleniček
- 2 kg očištěné rebarbory
- 2 kg cukru
- šťáva ze 2 citrónů
- kůra ze 2 citrónů
- 100 g kandovaného zázvoru
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 3 balení Gelfixu 2:1
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky.
-
Dáme do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů, gelfixem, nastrouhaným čerstvým zázvorem a nadrobno pokrájeným kandovaným zázvorem.
-
Necháme do druhého dne odpočinout. Občas promícháme.
-
Druhý den část rebarbory v hrnci ponorným mixerem nahrubo rozmixujeme.
-
Směs přivedeme pomalu k varu a vaříme 20 minut.
-
Horkou marmeládu naplníme do sterilovaných skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.
Kuchařka: duckie









