- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové plece nebo kýty
- 1,5 dcl vývaru
- 1 větší cibule
- žlutá paprika
- červená paprika
- 3 střední rajčata
- 1 menší feferonka
- sůl
- mletý pepř
- slunečnicový olej
- na placičky:
- 6 brambor
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- vepřové sádlo
Postup přípravy receptu
-
Na nudličky nakrájené maso zprudka orestujeme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 20 minut.
-
Přidáme na nudličky nakrájené papriky, feferonku, cibuli na céčka a oloupaná, na měsíčky nakrájená rajčata. 5-10 minut zarestujeme a dosolíme.
-
Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vodu z brambor slijeme, přidáme všechny ingredience, promícháme a v lívanečníku na sádle smažíme placičky dokřupava.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo můžete ochutnat na Pustevnách.
Kuchař: Jenda1