Radegastův ostřák se zemňákovými placičkami

113
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece nebo kýty
1,5 dcl vývaru
1 větší cibule
žlutá paprika
červená paprika
3 střední rajčata
1 menší feferonka
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
na placičky:
6 brambor
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
4 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na nudličky nakrájené maso zprudka orestujeme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, feferonku, cibuli na céčka a oloupaná, na měsíčky nakrájená rajčata. 5-10 minut zarestujeme a dosolíme.

  3. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vodu z brambor slijeme, přidáme všechny ingredience, promícháme a v lívanečníku na sádle smažíme placičky dokřupava.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo můžete ochutnat na Pustevnách.