Quinoa s vůní Itálie

49
- reklama -

Suroviny

1 hrnek quinoy
1 cibule
8 sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
10 oliv (černé či zelené dle chuti)
1/2 lžičky sušené bazalky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

  3. Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje ze sušených rajčat.

  4. Necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku. Poté přidáme pokrájená rajčata a přepůlené olivy a krátce orestujeme.

  5. Směs vmícháme do uvařené quinoy, přidáme nasekanou bazalku a případně dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.