Přírodní šmakoun zapečený se špagetami v MW

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení přírodního šmakouna (2 kusy)
200 g vařených špaget
1 PL pikantní hořčice
1 KL Adžiky
1/2 KL kari koření
1/2 KL mletého bílého pepře
6 rozetřených lístečků bazalky
sůl
několik cherry rajčátek
3 trojúhelníčky smetanového sýra
tuk na vymazání zapékací formy

Postup přípravy receptu

  1. Šmakoun rozřízneme podélně na poloviny – takže máme 4 kusy. V misce smícháme hořčici a veškeré koření. Vedle si v hmoždířku utřeme bazalku s kapkou oleje a přidáme ji ke koření.


    Zobrazit celý recept

  2. Crisp talíř nebo vhodnou nádobu na zapékání do MW si vymažeme tukem. Položíme na ně špagety, které rozdělíme na 4 porce, ale snažíme se, o ne příliš vysoké vrstvení, takže rovnoměrně a hranice porcí nemusí být ostré, ale špagety musí být rovnoměrně rozloženy.

  3. Jednotlivé porce šmakouna okořeníme směsí a položíme na jednotlivé porce. Mezi ně volně položíme na kousky nakrájený smetanový sýr.

  4. Pak vložíme do MW, zapneme program Gratinování a zapékáme cca 12 minut. Po této době opatrně vyjmeme na nehořlavý povrch. Rozkrájíme si cherry rajčátka a obložíme jimi celou formu.

  5. Vložíme zpět do MW a ještě gratinujeme cca 5 minut. Pokud máme možnost přehodit příkon mikrovln, změníme po této době na 500 W a vlníme další 3 minuty. Pokud ne, dáme ještě pod grill na 3 minuty.

  6. Vyndáme, rozdělíme porce a obložíme ještě zeleninou (já dodala zbytek rajčat).

Poznámka od kuchařky

Šmakoun je zdravá alternativa masa. Jedná se o bílkovinnou hmotu z čistých vaječných bílků, která je schopná vhodně doplnit nebo zcela nahradit tradiční maso. K tomu má šmakoun podstatně výhodnější nutriční hodnoty.

• tuk 0 %

• cholesterol 0 %

• sacharidy 0%

• bílkovina 66% v sušině

• energetická hodnota 220 kJ

• energetická hodnota 220 kJ

• neobsahuje lepek

http://www.smakoun.eu/