Polévka mnoha chutí se strouháním

36
- reklama -

Suroviny
2 litry

1 cibule
1 lahůdková cibule
1 velká nastrouhaná brambora
1 větší mrkev
4 růžičky brokolice
1 hrst fazolek(zelených)
1/3 pórku
1 hrst čerstvých hub
2 hrsti strouhání
Vegetu dle chuti
1 kostka masoxu
trošku oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu si nakrájíme, fazolky pokrátíme na malé části, pórek a mrkev na kolečka, brokolici na malinké růžičky a bramboru si nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme jí do hrnce osmažit na olej, když začne být sklovitá, přidáme veškerou připravenou zeleninu, promícháme a necháme trochu osmažit, pak zalijeme vývarem z masoxu a necháme vařit.

  3. Po krátké době přidáme nakrájenou celou lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, nastrouhanou bramboru a zavaříme strouhání. Polévku už jen dochutíme solí, Vegetou a strouhání necháme zavařit do měkka.

Poznámka od kuchařky

Jelikož mi zkysla kuřecí polévka, což jsem zjistila až při ohřívání, musela jsem se rychle rozhodnout a uvařit novou-jak známo u nás bez polévky není oběd obědem. Tak vznikla tato, kde jsem co chytla i s tím zbytkem strouhání a světe div se, ona byla výborná.