
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek pohanky
- ½ hrnku vody na mixování
- 4 stroužky česneku
- ½ hrnku hrášku
- 1 vejce
- 2-3 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pohánku namočíme cez noc do studenej vody tak, aby presahovala pohánku asi 2 cm. Nepripravujeme ju teda klasickým spôsobom (zaliatím horúcou vodou).
-
Potom pohánku s ½ hrnčekom vody, cesnakom, korením a soľou rozmixujeme.
-
Pridáme vajce, múku a premiešame.
-
Nakoniec vmiešame hrášok.
-
Na oleji opekáme z oboch strán placky.
Podávame ihneď.
Poznámka od kuchařky
Inšpirovala som sa v knihe Fitness guru recepty, ale recept som upravila.
Kuchařka: tejaja