
- reklama -
Suroviny
- 300 g dužiny z upečené špagetové dýně
- 100 g pršutu (nebo anglické slaniny)
- 2 lžíce strouhaného parmazánu nebo pecorina
- 1 vejce
- 60 g hladké mouky
- olej na opékání
Postup přípravy receptu
-
V misce smíchejte vychladlou dužinu z dýně, pršut nakrájený na kousky, vejce, mouku a sýr na řidší těsto, podobné jako na bramboráky. Nesolte, sýr i pršut stačí.
-
Rozehřátou pánev zlehka vytřete olejem a lžící dávejte do horké pánve hromádky těsta, trochu rozetřete obrácenou stranou lžíce a pomalu opékejte z obou stran dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Dýni peču alobalem přikrytou v troubě asi 40 minut – překrojenou s vydlabaným semeníkem
Kuchařka: hosta