
Suroviny
- 500 g těsta na pizzu
- Rajčatová omáčka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g krájených rajčat (čerstvé nebo v konzervě)
- 2 lžičky medu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 g salámu nebo šunky (použila jsem italskou sušenou šunku)
- 150 g mozzarelly
- pár snítek tymiánu nebo jiného koření
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu
-
Těsto na pizzu můžete použít kupované, já jsem udělala podle receptu v poznámce. Rozválejte ho a nakrájejte ho na čtverečky o rozměrech přibližně 5 x 5 cm. Čtverečků by mělo být asi 20. Můžete taky rozdělit na jednotlivé kousky tak, jak jsem zvyklá dělat já.
Na každý čtvereček položte sýr a salám či šunku a posypte trochou tymiánu nebo jiného koření. Náplň můžete samozřejmě zvolit podle sebe úplně jinou, takovou, jakou na pizze máte rádi. -
Uvařte rajčatovou omáčku tak, že na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujete nasekaný česnek. Přidejte rajčata, med, nechte povařit asi 5 minut a dosolte podle chuti.
Z těstových čtverečků s náplní umotejte kuličky (jako knedlíky) a nechte asi 15 minut kynout.
Do menšího pekáčku nebo plechu nalijte polovinu rajčatové omáčky. Vyskládejte do ní kuličky – lépe tak, aby se navzájem nedotýkaly, což se mi moc nepovedlo, protože jsem si vzala malý plech a už se mi nechtělo přendávat. -
Pomocí lžíce kuličky polijte, aby na každé bylo aspoň trochu omáčky. Pak je posypte nastrouhaným parmezánem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 20-25 minut nebo dokud těsto nedostane pěknou barvu.
Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout.