Pizzové buchty

45
- reklama -

Suroviny

500 g těsta na pizzu
Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje
400 g krájených rajčat (čerstvé nebo v konzervě)
2 lžičky medu
2 stroužky česneku
sůl
1 lžíce olivového oleje
150 g salámu nebo šunky (použila jsem italskou sušenou šunku)
150 g mozzarelly
pár snítek tymiánu nebo jiného koření
4 lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu můžete použít kupované, já jsem udělala podle receptu v poznámce. Rozválejte ho a nakrájejte ho na čtverečky o rozměrech přibližně 5 x 5 cm. Čtverečků by mělo být asi 20. Můžete taky rozdělit na jednotlivé kousky tak, jak jsem zvyklá dělat já.
    Na každý čtvereček položte sýr a salám či šunku a posypte trochou tymiánu nebo jiného koření. Náplň můžete samozřejmě zvolit podle sebe úplně jinou, takovou, jakou na pizze máte rádi.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařte rajčatovou omáčku tak, že na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujete nasekaný česnek. Přidejte rajčata, med, nechte povařit asi 5 minut a dosolte podle chuti.
    Z těstových čtverečků s náplní umotejte kuličky (jako knedlíky) a nechte asi 15 minut kynout.
    Do menšího pekáčku nebo plechu nalijte polovinu rajčatové omáčky. Vyskládejte do ní kuličky – lépe tak, aby se navzájem nedotýkaly, což se mi moc nepovedlo, protože jsem si vzala malý plech a už se mi nechtělo přendávat.

  3. Pomocí lžíce kuličky polijte, aby na každé bylo aspoň trochu omáčky. Pak je posypte nastrouhaným parmezánem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 20-25 minut nebo dokud těsto nedostane pěknou barvu.
    Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout.

Poznámka od kuchařky

http://www.chute-sveta.cz/nejlepsi-testo-na-pizzu/

Zdroj: coolinarika.com