
Suroviny
- 250 gramů hladké mouky
- 100 -120 gramů cukr moučka
- 200 gramů másla
- 2 balení pudinkového pistáciového prášku
- 1 vejce a 1 žloutek
- marmeláda
- čokoládová poleva
- kandované ovoce anebo pistáciové oříšky
Postup přípravy receptu
-
Prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní prosátý moučkový cukr, oba sáčky pistáciového pudinku.
-
K těmto sypkým surovinám přidáme změklé máslo, 1 celé vejce a 1 žloutek.
-
Těsto vypracujeme. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme v chladnu, v ledničce zhruba tak na 2-3 hodiny
-
Těsto po částech dáváme do strojku a vytlačujeme různé tvary.
-
Na plech vyložený pečicím papírem klademe v dostatečné vzdálenosti (těsto zvětší objem) jednotlivé kousky cukroví.
-
V předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě mezi 170-180 st. asi tak 8 minut. Nemělo by zhnědnout, zčervenat, mělo by si udržet svoji zelenou barvu.
-
Cukroví bychom měli nechat několik dní odležet. Slepuje se marmeládou – není podmínkou slepovat, zaujme a bude chutnat i tak, dá se různě zdobit polevou apod. Výborně chutná zdobené kandovaným ovocem.
Poznámka od kuchařky
Lze koupit pudink, který obsahuje mleté pistácie a je výborný.