Piškotový dezert

71
- reklama -

Suroviny

Piškotové těsto:
6 vajec
6 lžic krystalového cukru
6 lžic polohrubé mouky
Krém:
1 zakysaná smetana
1 tvaroh
1 šlehačka
1 ztužovač
2 PL cukru moučka
Do krému:
ananas na kostky, mandarinky, broskve ..
Na ozdobu:
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, potom přidáme prosátou mouku.
    Pečeme v dortové formě 24 cm. Asi 10-15 minut na 180 stupňů.

  2. Vyšleháme tvaroh, smetanu, zakysanou smetanu a ztužovač. Přidáme cukr a dáme ovoce dle chuti.

  3. Na vychlazený korpus navrstvíme hustý krém s ovocem a posypeme strouhanou čokoládou.
    Necháme uležet v lednici alespoň pár hodin, nejlépe přes noc.