Suroviny
4 litry
- Na vývar:
- 1 velká morková kost
- 3 velké cibule
- 2 kostky hovězího bujónu
- pokud máme-
- pár stonků libečku
- celeru
- na zbytek polévky:
- 220 g uherské klobásy
- 2 polévková lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 4 větší bulvy červené řepy
- 1/4 z velkého celeru
- 1 konzerva(425ml)fazolí v chilli omáčce
- 1 pl hladké mouky
- 5 prolisovaných stroužků česneku
Postup přípravy receptu
-
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule.
-
Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky červenou řepu, celer, cibuli nadrobno a klobásu na půlměsíčky.
-
Do velkého hrnce dáme zpěnit cibuli, přidáme klobásu a chvíli osmažíme, až pustí šťávu.
-
Přidáme řepu s celerem, promícháme, z připraveného vývaru vytáhneme všechny cibule a prolisujeme do hrnce se zeleninou.
-
Vše promícháme, zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. V troše studené vody si rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do polévky, přidáme fazole i s nálevem a ještě 10 minut za občasného promíchání dovaříme.
-
V závěru přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Takto připravená polévka je velice dobrá, morková kost není nutná, ale je to chutnější. Z červené řepy je tady poléveček hodně, ale takovou jsem zde nenašla, tak přidávám. Pokud budete vařit, tak ať Vám chutná.