Pikantní polévka z červené řepy

34
- reklama -

Suroviny
4 litry

Na vývar:
1 velká morková kost
3 velké cibule
2 kostky hovězího bujónu
pokud máme-
pár stonků libečku
celeru
na zbytek polévky:
220 g uherské klobásy
2 polévková lžíce oleje
1 větší cibule
4 větší bulvy červené řepy
1/4 z velkého celeru
1 konzerva(425ml)fazolí v chilli omáčce
1 pl hladké mouky
5 prolisovaných stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky červenou řepu, celer, cibuli nadrobno a klobásu na půlměsíčky.

  3. Do velkého hrnce dáme zpěnit cibuli, přidáme klobásu a chvíli osmažíme, až pustí šťávu.

  4. Přidáme řepu s celerem, promícháme, z připraveného vývaru vytáhneme všechny cibule a prolisujeme do hrnce se zeleninou.

  5. Vše promícháme, zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. V troše studené vody si rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do polévky, přidáme fazole i s nálevem a ještě 10 minut za občasného promíchání dovaříme.

  6. V závěru přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Takto připravená polévka je velice dobrá, morková kost není nutná, ale je to chutnější. Z červené řepy je tady poléveček hodně, ale takovou jsem zde nenašla, tak přidávám. Pokud budete vařit, tak ať Vám chutná.