Paštika s játry

43
- reklama -

Suroviny

Tak 1 kg bůčku (může být i 1,5 kg ale ne méně než 1 kg)
500 g jater i kuřecích
3 cibule
sůl
pepř
oříšky – mandle apod
nové koření
trochu sádla (pod cibuli)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájím si cibulku, orestuji na sádle, až zesklovatí, přidám k ní na kostičky nakrájený bůček, nechám zatáhnout, přidám nové koření a dusím až je maso měkké.


    Zobrazit celý recept

  2. K masu přidám důkladně omytá játra a dusím dále až jsou hotová, nechám vychladnout.

  3. Potom pomelu, kdo chce může i 3x, já nemám ráda úplně to pyré, melu jen 1x, dochutím solí, pepřem, nic jiného nedávám, přidám podle chutí mandle, nebo jaké mám doma oříšky, někdy dám třeba i olivy.

  4. Naplním do skleniček a tak 1 hodinu zavařím.

    Je dobré podle toho jak je bůček tučný, to sádlo z masa, co zůstane, dát do dochuceného pomletého masa také, at pomazánka není suchá.
    Doporučuji mazat na chléb, na rohlíku to není ono 🙂

Poznámka od kuchařky

Z této dávky to vyjde zhruba, tak na 2 velké skleničky od tatarky nebo 1 velkou od okurek a jednu menší od nějaké marmelády. Byl to pokus a celkem se u nás ujal. Kdo chce může si dát játra vepřová, já je ale nemám ráda, proto je to u mě takový mišmaš:-)