Okurkový salát s avokádem, broskví a balkánem

23
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 salátové okurky
1/2 bílé části pórku
1 broskvový kompot (stačí 1 broskev)
5 dkg balkánského sýra
1 avokádo
zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
drcený barevný pepř
špetka cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu, odstraníme jádra a nakrájíme na půlměsíčky.

  2. Pórek nakrájíme na 1/2cm kolečka či měsíčky (podle tloušťky).

  3. Avokádo rozkrojíme, vyloupneme pecku, oloupeme. Část měsíčků odložíme na ozdobení, zbytek nakrájíme na kostičky.

  4. Na zálivku vyšleháme všechny suroviny dohromady.

  5. Na talíř dáme kousky okurky, pórku a avokáda, pokapeme zálivkou, ozdobíme měsíčky avokáda a broskví a posypeme balkánským sýrem.

Poznámka od kuchařky

inspirace: Ona Dnes

- reklama -