- reklama -
Suroviny
- 750 g – 1 kg kuřecích křídel
- cibule
- olej
- černé pivo
- sůl
- pepř
- mleté chilli
- necelá lžíce sádla
- rovná lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku na trošku oleje vsypeme krájenou cibuli, poklademe kuřecími křídly a zalijeme černým pivem. Křídla osolíme, podle chuti sypneme chilli a dáme péct dozlatova.
Na pánvičce usmažíme jíšku (ze sádla a mouky). -
Pekáček vytáhneme z trouby, vyndáme z něj křídla (pokud je třeba, dolijeme do pekáčku ještě trošku piva) a do cibulového základu vmícháme připravenou jíšku. Vše dochutíme podle chuti (sůl, mletý pepř, paprika aj.), uložíme zpět kuřecí křidélka a ještě zapečeme.
Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace – seriál Ohnivý kuře, Primafresh aj.
Kuchařka: cathleen