Noční těsto

54
- reklama -

Suroviny

300 ml kefíru (mám domácí)
150 ml oleje
10 g čerstvého droždí
2-3 lžíce cukru
půl rovné lžičky soli
500-520 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Postup je velice jednoduchý – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Hotové těsto jen vytáhneme, propracujeme a můžeme tvarovat – koláčky s náplní, koláče přes celý plech, sladké taštičky s ovocnou náplní hřebeny a spoustu dalšího.
    Těsto je příjemně tvárné a na ruce nějak nelepí.

  3. Těsto jde samozřejmě připravit i klasicky a nechat kynout asi 60 minut, jen bych pak zvýšila množství droždí (z 10 g na 15-20 g).