Nejobyčejnější langoše

13
- reklama -

Suroviny

Těsto:
500-530 g vody
1 lžička cukru
1 kg hladké mouky
200 g jemně strouhaných vařených brambor
3 rovné lžičky soli
30 g čerstvého droždí
Na smažení:
olej
Na potření a posyp hotových langošů:
česnek
sůl
zakysaná smetana
kečup
strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.

  2. Pak těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (cca 14-16 kusů). Po 10-15 minutách odpočinku těsta necháme v hlubší pánvi rozehřát vyšší vrstvu oleje. Každý kousek těsta v prstech roztáhneme do tenké placky a vložíme usmažit z obou stran do horkého oleje.

  3. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Potřeme je kečupem nebo osolenou zakysanou smetanou s rozetřeným česnekem, popř. jen směsí osolené vody a rozetřeného česneku. Na závěr je posypeme sýrem.

- reklama -