Nejlepší litý perník

162
- reklama -

Suroviny
20 porcí

3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
2-3 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do perníku
1/2 hrnku rozinek
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
2 jablka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, kakao, kypřící prášek do perníku a rozinky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše lehce zamícháme a přimícháme mléko, olej, vejce a nastrouhaná jablka.

  3. Vše smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.

  4. Pečeme na 170 °C asi 30-40 minut v elektrické troubě.

  5. Já na něj poté ještě naliji citronovou polevu, ale to je na chuti každého z Vás.

Poznámka od kuchařky

Nikde jsem nemohla najít perfektní recept na litý perník. Tenhle je kombinací vícero receptů a naší chuti (ta jablka) a je to ten nejlepší perník, co jsem jedla. Doma se po něm zapráší 🙂