- reklama -
Suroviny
- 500 g Balkánský sýr v nálevu
- 100 g Sušená rajčata v oleji
- 100 g Řapíkatý celer
- Feferonová pasta podle chuti
- Olivový olej jen podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky.
-
Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá feferonkovou pastu.
-
Promícháme, když je potřeba a také podle chuti přidáme olivový olej.
-
Nandáme do sklenice, uzavřeme a necháme alespoň jeden den v ledničce odstát. Lépe je dva až tři dny.
-
Feferonovou pastu si děláme, ale dá se koupit.
Kdo má rád, přidá si olivy, jak je na druhém obrázku.
Poznámka od kuchařky
Vzhledem k tomu, že máme rádi ostrá jídla, je v mých receptech feferonková pasta, ale není podmínkou.
Kuchař: klukodvody