- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 0,7 kg mrkve
- 1/2 pórku
- 1 kapie
- 3 lžičky soli
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička sojové omáčky
- hrstka řeřichy na ozdobu
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na širší kolečka.
-
Vaříme zvolna v osolené vodě.
-
Po 40 minutách přidáme nadrobno nakrájený pórek a kapii, sojovou omáčku, citronovou šťávu a pepř. Necháme ještě 10 minut povařit. Servírujeme ozdobené nasekanou čerstvou řeřichou.
Poznámka od kuchařky
Polévka je krásně čirá a zbarvená mrkví.
Kdo používá sladší sojovou omáčku, přidá soli, mrkvový vývar má nasládlý nádech sám o sobě.
Kuchařka: paniemko