Mrkvová polévka s cizrnou – pro nejmenší

69
- reklama -

Suroviny
1 porce

1/2 velké mrkve
hrst uvařené cizrny
1 KL ghí nebo olivového oleje
1/2 cm pórku
1 malý nebo 1/2 většího stroužku česneku
špetka soli
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky. Cizrnu si předem uvaříme doměkka. Pórek nakrájíme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme porek. Přidáme mrkev, česnek, promícháme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  3. Když je mrkev měkká, vytáhneme česnek, přidáme cizrnu, sůl a majoránku a necháme pár minut probublat.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Cizrnu mám vždy v mrazáku, vařím ji následovně: Zalijeme ji vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláhneme pod tekoucí vodou, zalijeme čerstvou vodou a vaříme doměkka.

Česnek vyvářím v sáčku na sypaný čaj, lehce se pak vytáhne.