
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1/2 velké mrkve
- hrst uvařené cizrny
- 1 KL ghí nebo olivového oleje
- 1/2 cm pórku
- 1 malý nebo 1/2 většího stroužku česneku
- špetka soli
- špetka majoránky
Postup přípravy receptu
-
Mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky. Cizrnu si předem uvaříme doměkka. Pórek nakrájíme nadrobno.
-
V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme porek. Přidáme mrkev, česnek, promícháme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
-
Když je mrkev měkká, vytáhneme česnek, přidáme cizrnu, sůl a majoránku a necháme pár minut probublat.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Cizrnu mám vždy v mrazáku, vařím ji následovně: Zalijeme ji vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláhneme pod tekoucí vodou, zalijeme čerstvou vodou a vaříme doměkka.
Česnek vyvářím v sáčku na sypaný čaj, lehce se pak vytáhne.
Kuchařka: Johanka128