Moje játrová paštika

308
- reklama -

Suroviny

játra, mohou být jakákoliv
vepřový lalok, obojí v poměru 1:1
sůl
pepř
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový lalok uvaříme do měkka a na jemno pomeleme.
    Syrová játra také na jemno pomeleme. Obojí ještě rozmixujeme tyčovým mixerem.
    Přidáme sůl a koření, vše dle chuti.
    Do výsledné hmoty můžeme přidat brusinky, brusinky s chilli, mandle nebo medvědí česnek.
    Já mám rád tu nasládlou chuť brusinek s chilli.

  2. Hotovou hmotu můžeme dát do pekáčku a pozvolna při 130 st.upéci nebo do skleniček a zavařit. Max. 2 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Zkoušel jsem poměr masa a jater v poměru 2:1, ale výsledek mně vždycky chutnal jako jitrnice.

Já to dělám vždy ze 2 kg jater a 2 kg laloku. Je to játrová paštika, tak by měla chutnat po játrech.