- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 makrela
- 2 brambory
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- čerstvá bazalka
- citronová šťáva
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit cca na pět minut. Zcedíme je a necháme zchladnout. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužky česneku, brambory, orestujeme je a vmícháme rozmarýn a bazalku.
-
Pečící papír mírně navlhčíme, položíme na něj osolenou a opepřenou rybu, zakápneme ji citronem a obložíme ji upravenými bramborami včetně bylinek a nakrájenými rajčaty. Papír po stranách zahneme a uděláme balíček.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 20 minut, potom balíček otevřeme a pečeme dozlatova zhruba dalších 5 minut.
Kuchařka: maris