
- reklama -
Suroviny
- 2,5 l vody
- 2-3 kousky filetu z Pangasia (nebo mlíčí, jikry nebo rybí hlavu)
- 180 gramů kořenové zeleniny
- 2 PL másla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 3 housky na osmažení
Postup přípravy receptu
-
Očištěné rybí filety vložíme do osolené vody společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou a vaříme, dokud není zelenina a maso měkké.
-
Po uvaření vyjmeme filety a zeleninu si rozdělíme na polovinu.
-
První polovínu uvařené zeleniny rozmixujeme s vývarem a vložíme zpět do nádoby a současně přidáme i pokrájené uvařené filety.
-
Druhou polovinu nemixované zeleniny vrátíme zpět k rozmixovanému vývaru. Vložíme máslo, ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, ev. ještě dosolíme a podáváme.
Rozmixovaná zelenina nám nahradí jíšku, je tak pěkně zahuštěná. Je to dietnější postup k přípravě rybí polévky. Zdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
P.S, manžel si přidal osmaženou housku, ja bez…
Kuchařka: varilamyskakasicku