Lehká dietní rybí polévka z rybích filetů

122
- reklama -

Suroviny

2,5 l vody
2-3 kousky filetu z Pangasia (nebo mlíčí, jikry nebo rybí hlavu)
180 gramů kořenové zeleniny
2 PL másla
1 cibule
sůl
pepř
muškátový oříšek
3 housky na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné rybí filety vložíme do osolené vody společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou a vaříme, dokud není zelenina a maso měkké.


    Zobrazit celý recept

  2. Po uvaření vyjmeme filety a zeleninu si rozdělíme na polovinu.

  3. První polovínu uvařené zeleniny rozmixujeme s vývarem a vložíme zpět do nádoby a současně přidáme i pokrájené uvařené filety.

  4. Druhou polovinu nemixované zeleniny vrátíme zpět k rozmixovanému vývaru. Vložíme máslo, ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, ev. ještě dosolíme a podáváme.

    Rozmixovaná zelenina nám nahradí jíšku, je tak pěkně zahuštěná. Je to dietnější postup k přípravě rybí polévky. Zdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

P.S, manžel si přidal osmaženou housku, ja bez…