
Suroviny
30-40 porcí
- 500 g cizrnové mouky
- 420 g másla
- 320 g cukr moučka
- 2,5 lžíce strouhaného kokosu
- 2,5 lžíce mletých lískových ořechů (vyzkoušeno i s vlašskými a super)
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu
-
V menší misce smícháme kokos, kardamom, skořici, oříšky a dáme bokem.
-
Ve větším hrnci(cca 4 litrovém) rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za bezpodmínečně stálého míchání restujeme 15-20 min než začne vydávat směs vůni připomínající oříšky.
-
Přidáme celý obsah předem připravené misky (s kardamomem, skořicí atd.) a restujeme další dvě minuty.
-
Hrnec se směsí odstavíme bokem a přidáme moučkový cukr, nejdříve promícháváme do doby než cukr bude dobře zapracován ve směsi, následně vidličkou promačkáváme zbylé hrudky cukru, aby těsto bylo hladké.
-
Necháme vychladnout cca 15-20min, těsto by mělo být vychladlé, ale pořád mít lepivost.
-
Tvoříme poté kuličky, nebo vyložíme do pokáčku a poté krájíme jako buchtu.
-
Na závěr kuličky obalíme v kokosu a oříšcích.
Poznámka od kuchařky
Výsledek famozní. Samotné bez obalení jsou taky bez chyby 🙂