- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 ml kefíru nebo kyšky
- 250 g zakysané smetany
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 brambory
- 4 vejce
- 1 kostka cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce – asi 20 minut a oloupeme. Vajíčka uvaříme naměkko – 3 minuty a prudce zchladíme. Zakysanou smetanu dobře prošleháme s hladkou moukou.
-
Do hrnce dáme vařit 200 ml vody, do vroucí přilijeme kefír a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu s moukou a za stálého šlehání metlou dobře provaříme (asi 15 minut). Osladíme a osolíme. Do hlubokého talíře vložíme bramboru, rozmáčkneme ji, přidáme vajíčko, osolíme a zalijeme horkou polévkou.
Poznámka od kuchařky
Babička dělávala tuto polévku vždy, když jí zkyslo mléko (místo kefíru).
Kuchařka: Eliza