
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- droždí
- 2 žloutky
- 70 g cukru
- 120 g másla (rozpuštěného)
- 2 lžíce oleje
- 250 ml mléka (vlažného)
- 400 g tvarohu
- 1 vejce
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- povidla
- DROBENKA:
- 50 g hrubé mouky
- 40 g másla
- 40 g cukru
- vejce (na potření)
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosát mouku, vmíchat cukr, droždí, sůl, rozpuštěné máslo, olej, mléko, rozšlehané žloutky.
-
Vypracuj těsto, které nech vykynout.
-
Tvaroh, vejce a cukr rozmíchej do hladka.
-
Připrav si drobenku.
-
Těsto vyválet, nakrájet na menší čtverečky, do středu každého dej lžičku tvarohové náplně, zabal jako buchty, polož zabalenou částí na plech vyložený papírem na pečení a nech 15 minut pod utěrkou kynout.
-
Do každého koláčku vmáčkni důlek, potři vejcem, do důlku dej povidla a posyp drobenkou. VPlech vložit do vyhřáté trouby a zvolna péct do zlatova.
-
TIP – dá se dělat i s náplní makovou, jablkovou, ořechovou.
-
Povidla nezapomeňte naředit kapkou rumu.
Kuchař: jankohrasko









