Květáková žemlovka

71
- reklama -

Suroviny

10 rohlíků
1 menší květák
2 klobásy
2 dl mléka
4 vejce
sůl
mleté bílé koření

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme skoro do mäkka. Scedíme.

  2. Rohlíky nakrájame na plátky, klobásu na kocôčky.

  3. Do vymazaného pekáča uložíme vrstvu rohlíkov, navrstvíme karfiol, posypeme klobásou, zakryjeme vrstvou rohlíkov.

  4. V mlieku rozhabarkujeme vajcia so soľou a korením a zalejeme rohlíky.

  5. V rúre pri strednej teplote pečieme asi 40 minút. Podávame teplé so šalátom.

Poznámka od kuchařky

Môžeme vylepšiť o strúhaný syr, ktorý zamiešame do mlieka.