
- reklama -
Suroviny
- malý květák
- 100 g nivy
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 2 šalotky
- 100 ml mléka
- cca litr zeleninového vývar
- lžíce másla
- 3 kuličky nového koření
- mletý kmín
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kousky, mrkev dáme na větší kusy.
-
Na másle zpěníme cibuli s kmínem. Přidáme květák, brambory a chvíli opékáme. Zalijeme mlékem, vývarem a přidáme mrkev s kořením.
-
Vaříme do změknutí zeleniny. Z polévky vytáhneme mrkev a pár květáků na ozdobu. Zbytek bez koření rozmixujeme do hladka.
-
Polévku dochutíme pepřem, případně solí. Nivu nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na malé kostičky.
-
Na talíř lijeme horkou polévku, dozdobíme nakrájenou mrkví, odloženým květákem a kostičkami sýru. Ihned podáváme.
Kuchařka: mika59









