
- reklama -
Suroviny
- 15 g žitného kvásku
- 90 g žitné chlebové mouky
- 90 g vody
- – smícháme a zakryté necháme asi 12-14 hodin kvasit
- Dále:
- 190 g vody
- 80 g žitné chlebové mouky
- 230 g pšeničné chlebové mouky
- malý vařený brambor (strouhaný)
- 1-2 lžičky drceného kmínu
- 1,5 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout.
Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce. -
Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut).
Necháme vychladnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen









