Kváskový pšenično – žitný chleba

94
- reklama -

Suroviny

15 g žitného kvásku
90 g žitné chlebové mouky
90 g vody
– smícháme a zakryté necháme asi 12-14 hodin kvasit
Dále:
190 g vody
80 g žitné chlebové mouky
230 g pšeničné chlebové mouky
malý vařený brambor (strouhaný)
1-2 lžičky drceného kmínu
1,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout.
    Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce.

  2. Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut).

    Necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz