
Suroviny
- V tomto receptu nebudu uvádět gramáže, záleží na počtu strávníků a chuti každého. Zeleninu také může dát každý, jakou rád.
- Kuskus ( já použila celozrnný)
- cibule
- jarní cibulka
- sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji s česnekem
- žampiony
- mangold nebo špenát
- česnek
- vejce
- tvrdý sýr ( já použila nivu a goudu)
- vývar
- kousek másla
- sůl
- Na jalapeňo dip:
- zakysaná smetana
- naložené papričky jalapeňo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme kuskus, promícháme, opražíme a zalijeme vroucím vývarem.
-
Opět zamícháme, přiklopíme a necháme nabobtnat.
-
V tomto případě není nutné, aby byl kuskus sypký, naopak trochu lepivý.
-
Dochutíme solí.
-
Když je kuskus měkký, přendáme jej do misky a necháme zchladnout.
-
Mezitím na trošce másla orestujeme na kostičky nakrájené žampiony, sušená rajčata, jarní cibulku a posekaný mangold nebo špenát, který necháme jen zavadnout.
-
Osolíme.
-
Smícháme s kuskusem, vmícháme nastrouhaný sýr a vejce.
-
Necháme chvilku ještě odstát.
-
Ze směsi tvoříme pevné placičky, které obalíme buď ve strouhance nebo kukuřičné krupici.
-
Smažíme pozvolna na oleji.
-
Na dip posekáme papričky jalapeňo, smícháme je se zakysanou smetanou a ochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/