
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 silnější kuřecí prsa rozkrájená na nudličky
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- 1/2 menší cukety nakrájené na kostky
- 1 červená paprika nakrájená na nudličky
- 1 menší pórek nakrájený na tenčí kolečka
- 1 lahev černého piva
- 3 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička Siracha sauce
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce práškového česneku
- 1 lžíce solamylu
- 1 kostka Knorr
- pepř
- sůl
- lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, okořeníme pepřem, česnekem a paprikou a zaprášíme solamylem. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso a ocet, orestujeme. Po chvíli přilijeme černé pivo, přidáme rozdrobenou kostku Knorr a Srirachi sauce.
-
Necháme přikryté dusit, občas zamícháme. Asi po deseti minutách přidáme nakrájenou papriku a opět dusíme přikryté při menší teplotě.
-
Jakmile paprikové nudličky mírně změknou, přidáme cuketu a nakrájený pórek a nadále dusíme, než i tato zelenina změkne.
-
Podávala jsem s hranolky.
Poznámka od kuchařky
Omáčka může být mírně ostřejšího rázu, proto je možné vynechat omáčku Siracha nebo dát jen kapku.
Kuchařka: Lenka Škulinová









