
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 12 kuřecích paliček
- 1 bulva celeru
- 1 větší cibule
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky osolíme a opepříme. V pánvi s vyšším okrajem roztopíme máslo a paličky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a uložíme do alobalu.
-
Do výpečku vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, snížíme teplotu a dozlatova ji restujeme. Přidáme na jemno nastrouhaný celer a restujeme dál, dohněda.
-
Směs restované cibule a celeru rozprostřeme na dno pekáče, poklademe kuřecími paličkami, zakryjeme alobalem a pečeme při 250°C 45 minut. Poté odstraníme alobal, maso lehce zastříkneme roztopeným máslem a dopečeme asi 20 minut dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory nebo noky.
Kuchařka: Eliza