Kuřecí kapsa „3 smrady“

10
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
100 g anglické slaniny
50 g sýru niva
50 g sýru Romadůžek (zrající pepin nebo romadůr)
1 olomoucký tvarůžek
sůl
pepř
olivový olej extra virgin
1 polévkové lžíce hladké mouky
1 dcl vody nebo vývaru (když ho máme, tak je to lepší)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a sýry si nakrájíme na kostičky a smícháme v misce.

  2. Do očištěných prsíček si nařízneme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí sýrů a slaniny. Otvor do kapsy spíchneme jehlou. Kdo si nařízl větší díru, tak může omotat nití, ale jehla se na talíři lépe vyndavá.

  3. Připravené kapsy osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran na rozpálené olivovém oleji.

  4. Opečené maso vyndáme a ve výpečku osmahneme mouku, kterou po chvilce podlijeme vývarem nebo vodou a dobře rozmícháme do hladké šťávy.

  5. Maso vložíme zpět, cca 10 minut podusíme. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou a čerstvou zeleninou nebo salátem. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Já jsem jako přílohu použila http://www.toprecepty.cz/recept/14235-bramborove-o… od Srettky. Manžel byl po delší době z mého výkonu v kuchyni nadšen.

- reklama -